Strona wykorzystuje pliki cookies.

Korzystając z nią wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich użyciu.

Zamknij






Plebiscyt - Dobre dla Diabetyka



„PEN. Cukrzyca i Otyłość” w wersji PDF

Jaki miód na jakie choroby


Pszczoły wytwarzają różne rodzaje miodu. Każdy z nich ma działanie antybakteryjne, regenerujące, wzmacnia odporność. Stosuje się go więc przy leczeniuwielu schorzeń:

  • wielokwiatowy – wzmacnia odporność, dodaje energii i witalności; doskonały na przeziębienie, wykorzystywany przy leczeniu alergii, kataru siennego i chorobach serca;
  • akacjowy – polecany jest dla diabetyków i przy schorzeniach układu pokarmowego;
  • lipowy – działa przy grypie, przewlekłym przeziębieniu i kaszlu, działa uspokajająco, wykrztuśnie i nasennie;
  • rzepakowy – pomocny przy chorobie dróg żółciowych i miażdżycy, wzmacnia mięsień sercowy, pomaga przy niewydolności krążenia;
  • gryczany – uzupełnia niedobory żelaza, używany przy zapaleniu nerek i nadciśnieniu;
  • spadziowy – stosowany w chorobach dróg oddechowych, zapaleniu płuc, cukrzycy, astmie, przy katarze;
  • wrzosowy – schorzenia dróg moczowych i prostaty, zapalenie gardła;
  • faceliowy – dobry przy przeziębieniach i nieżycie żołądka.

„PEN. Cukrzyca i Otyłość” w wersji PDF